ID: 22535
*TIP* Planella Joan d'Anguera
€15,95
Geen aanbiedingen geplaatst
Omschrijving
*TIP* Planella Joan d'Anguera
Bodegas Joan d’Anguera Montsant Traditie en innovatie
De wijngaarden van Joan d’Anguera in Montsant bestaan al bijna twee eeuwen. In 1820 legde de eerste Joan d’Anguera van de familie ze aan. Hij kan met recht een pionier worden genoemd, want hij plantte de eerste syrah in Spanje.De wijnkennis en –cultuur van de D’Anguera’s is in de loop van de eeuwen van generatie op generatie overgegaan, van vader op zoon, volgens de traditie van de streek. Inmiddels is het wijnbedrijf in handen van de nieuwe generatie D’Anguera’s: Josep en Joan, die niet alleen de know how hebben geërfd om wijn te verbouwen, maar ook de drive om traditie aan te vullen met innovatie. Samen met hun moeder, Mercé Pons, voeren zij het bedrijf. Zij profiteren van de eeuwenlange ervaring en geworteldheid in het landschap, om van de ongetemde natuur sappige druiven te maken en de druiven te transformeren in zijdezachte, onvergetelijke wijnen.De bodem
Het wijnbedrijf Joan d’Anguera ligt in het DO Montsant, dat 2000 ha omvat en als een grote ‘C’ om de DO Priorat heen ligt. Het massief van Montsant ligt op hoogten die variëren van 200 tot 700 meter boven zeeniveau op 28 kilometer van de Middellandse Zee. De bodem bestaat hier uit kalk, stenen en vulkanisch gesteente. Het is een behoorlijk barre omgeving, waarin de vaak zeer oude druivenstokken staan. Het Mediterrane klimaat is hier vrij continentaal, dat wil zeggen koud, met sterke verschillen in dag en nachttemperaturen.Het wijnproces
Joan D’Anguera bezit vier landerijen van in totaal 31 ha: L’Argata (met daarin het bergachtige landgoed Bugader), La Planella, El Mas de Pedret en El Tancat. De druiven worden voorzichtig, met de hand geplukt. De vergisting van de druiven gebeurt onder gecontroleerde temperaturen. Om de gewenste kwaliteit en verfijning te bereiken, wordt de wijn regelmatig overgestoken. Vervolgens rusten de wijnen een tijd op vat, zodat zij zich kunnen ontwikkelen tot wijnen met een eigen karakter. Pas daarna vindt de botteling plaats.
Wijn bezorgen en afhalen
De levertijd van alle wijnen bij Van Lieverlee bedraagt 7 werkdagen tenzij anders vermeld, echter streven wij ernaar uw bestelde wijn binnen 3 werkdagen bij u thuis te bezorgen. En bij een bestelling vanaf 12 flessen betaalt u geen verzendkosten! Uiteraard kunt u ook bij Van Lieverlee te Hilvarenbeek uw wijn komen uitzoeken en afhalen. Voor ons uitgebreide assortiment bezoekt u www.vanlieverlee.nl of neemt u contact met ons op middels info@vanlieverlee.nl.
Mocht de bestelde wijn toch niet naar wens zijn, dan kan deze in overleg met Van Lieverlee worden geretourneerd. Hiervoor kunt u altijd contact opnemen met Van Lieverlee op het volgende telefoonnummer: +31 (0)13 - 504 42 65
Van Lieverlee openingstijden
U kunt wijnkoperij Van Lieverlee bezoeken en contacteren op de volgende tijden:
Maandag Gesloten (telefonisch bereikbaar)
Dinsdag 09:00 uur - 18:00 uur
Woensdag 09:00 uur - 18:00 uur
Donderdag 09:00 uur - 18:00 uur
Vrijdag 09:00 uur - 20:00 uur
Zaterdag 09:00 uur - 17:00 uur
Bodegas Joan d’Anguera Montsant Traditie en innovatie
De wijngaarden van Joan d’Anguera in Montsant bestaan al bijna twee eeuwen. In 1820 legde de eerste Joan d’Anguera van de familie ze aan. Hij kan met recht een pionier worden genoemd, want hij plantte de eerste syrah in Spanje.De wijnkennis en –cultuur van de D’Anguera’s is in de loop van de eeuwen van generatie op generatie overgegaan, van vader op zoon, volgens de traditie van de streek. Inmiddels is het wijnbedrijf in handen van de nieuwe generatie D’Anguera’s: Josep en Joan, die niet alleen de know how hebben geërfd om wijn te verbouwen, maar ook de drive om traditie aan te vullen met innovatie. Samen met hun moeder, Mercé Pons, voeren zij het bedrijf. Zij profiteren van de eeuwenlange ervaring en geworteldheid in het landschap, om van de ongetemde natuur sappige druiven te maken en de druiven te transformeren in zijdezachte, onvergetelijke wijnen.De bodem
Het wijnbedrijf Joan d’Anguera ligt in het DO Montsant, dat 2000 ha omvat en als een grote ‘C’ om de DO Priorat heen ligt. Het massief van Montsant ligt op hoogten die variëren van 200 tot 700 meter boven zeeniveau op 28 kilometer van de Middellandse Zee. De bodem bestaat hier uit kalk, stenen en vulkanisch gesteente. Het is een behoorlijk barre omgeving, waarin de vaak zeer oude druivenstokken staan. Het Mediterrane klimaat is hier vrij continentaal, dat wil zeggen koud, met sterke verschillen in dag en nachttemperaturen.Het wijnproces
Joan D’Anguera bezit vier landerijen van in totaal 31 ha: L’Argata (met daarin het bergachtige landgoed Bugader), La Planella, El Mas de Pedret en El Tancat. De druiven worden voorzichtig, met de hand geplukt. De vergisting van de druiven gebeurt onder gecontroleerde temperaturen. Om de gewenste kwaliteit en verfijning te bereiken, wordt de wijn regelmatig overgestoken. Vervolgens rusten de wijnen een tijd op vat, zodat zij zich kunnen ontwikkelen tot wijnen met een eigen karakter. Pas daarna vindt de botteling plaats.
Wijn bezorgen en afhalen
De levertijd van alle wijnen bij Van Lieverlee bedraagt 7 werkdagen tenzij anders vermeld, echter streven wij ernaar uw bestelde wijn binnen 3 werkdagen bij u thuis te bezorgen. En bij een bestelling vanaf 12 flessen betaalt u geen verzendkosten! Uiteraard kunt u ook bij Van Lieverlee te Hilvarenbeek uw wijn komen uitzoeken en afhalen. Voor ons uitgebreide assortiment bezoekt u www.vanlieverlee.nl of neemt u contact met ons op middels info@vanlieverlee.nl.
Mocht de bestelde wijn toch niet naar wens zijn, dan kan deze in overleg met Van Lieverlee worden geretourneerd. Hiervoor kunt u altijd contact opnemen met Van Lieverlee op het volgende telefoonnummer: +31 (0)13 - 504 42 65
Van Lieverlee openingstijden
U kunt wijnkoperij Van Lieverlee bezoeken en contacteren op de volgende tijden:
Maandag Gesloten (telefonisch bereikbaar)
Dinsdag 09:00 uur - 18:00 uur
Woensdag 09:00 uur - 18:00 uur
Donderdag 09:00 uur - 18:00 uur
Vrijdag 09:00 uur - 20:00 uur
Zaterdag 09:00 uur - 17:00 uur